Share on Twitter Share on Facebook

Linkkejä

Elokuva-alan järjestöjä ja organisaatioita

AV-arkki
AV-arkki on suomalaisen mediataiteen levitysarkisto, joka välittää videotaidetta ja kokeellista elokuvaa yksittäisinä teoksina tai valmiina ohjelmakokonaisuuksina erilaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

AVEK
AVEK:in (Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus) tehtävänä on jakaa tekijöiden yhteiseen käyttöön osoitettavia tekijänoikeudellisia korvausvaroja elokuva-, video- ja televisiokulttuurin edistämiseen.

Dokumenttikilta ry
on valtakunnallinen foorumi kaikille dokumenttielokuva-alalla toimiville ammattilaisille, opiskelijoille, tuottajille ja kriitikoille.

Filmiaura ry

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaita jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Filmkontakt Nord
Filmkontakt Nord on Kööpenhaminassa toimiva pohjoismainen lyhyt- ja dokumenttielokuvakeskus. FkN tekee pohjoismaista dokumentti- ja lyhytelokuvaa kansainvälisesti tunnetuksi.

Finlandssvenskt Filmcentrum
Finlandsvenskt filmcentrum rf är en oberoende och fristående förening som arbetar för en aktiv och levande filmkultur på svenska i Finland. Filmcentret grundades 1989 och har både enskilda och organisationsmedlemmar. Filmcentrums målsättning är att fungera som serviceorgan för alla som är intresserade av film. Förutom enskilda filmentusiaster betjänar vi också kommuner, bibliotek, skolor, föreningar m.m.

ISAK RY
ISAK ry on yksi Suomen kymmenestä, Opetusministeriön tukea saavasta alueellisesta elokuvakeskuksesta. ISAK ry (perustettu 1994) toimii monimuotoisesti elokuva- sekä muun audiovisuaalisen kulttuurin edistämiseksi Itä-Suomessa. ISAK ry:n toimipaikka on Kuopio.

Kava
Kansallinen Audiovisuaalinen arkisto säilyttää kotimaista elokuva-, televisio ja radiokulttuuria.

Kelaamo on yhteisö elokuvan tekoon intohimoisesti suhtautuville nuorille: harrastajille ja opiskelijoille jotka haluavat kehittyä ja päästä eteenpäin alalla. Verkosto tuo yhteen alan organisaatiot, kuten elokuvakoulut, festivaalit ja tapahtumat.

Keski-Suomen Elokuvakeskus
Keski-Suomen elokuvakeskus ry on vuonna 2000 perustettu kulttuuriyhdistys. Sen toiminta-aluetta on Keski-Suomen maakunta ja kotipaikkana Jyväskylä. Yhdistyksen päämääränä on edistää elokuva- sekä muuta audiovisuaalista kulttuuria järjestämällä tiedotus-, koulutus-, ja elokuvakasvatustoimintaa, elokuvatapahtumia ja yleisötilaisuuksia sekä elokuvien ja yleensä audiovisuaalisen materiaalin levitys- ja esitystoimintaa

Koulukino ry
Koulukinoyhdistyksen johtoajatuksena on, että mahdollisimman monen koululaisen tulisi nähdä elokuva koulupäivän aikana oikeassa elokuvateatterissa. Yhdistys koordinoi myös lasten- ja nuorten elokuvan teemavuotta Filmihillo.

Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus

Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus (LEO) on osa valtakunnallista sisäasiainministeriön koordinoimaa osaamiskeskusohjelmaa. LEO aloitti toimintansa vuonna 1999 ja on yksi Suomen 22 osaamiskeskuksesta. Lapissa kärkialaksi on valittu matkailun, digimedian, designin ja viihde- ja kulttuuriteollisuuden muodostama elämysteollisuus.

Länsi-Suomen elokuvakomissio

Länsi-Suomen elokuvakomissio tarjoaa palveluja alueellisille, kansallisille ja kansainvälisille av- ja elokuvatuotannoille.
Autamme:
Kuvauspaikkojen etsinnässä
Kuvausjärjestelyissä
Osaajien rekrytoinnissa
Avustajien etsimisessä (avustajarekisteri)
Annamme myös rahoitusneuvontaa sekä myönnämme tuotantotukia. 

     Mediakasvatuskeskus Metka ry

Metka ry:n tavoitteena on lasten ja nuorten elokuva-, televisio- ja video-opetuksen määrän ja laadun lisääminen. Metka ry järjestää vuosittain mediaseminaareja ja se on myös nuorille videontekijöille tarkoitetun Minun elokuvani -festivaalin toinen pääjärjestäjä.Metka ry julkaisee lasten ja nuorten mediakulttuuria käsittelevää Peili-lehteä.

Oulun Elokuvakeskus
Oulun Elokuvakeskus ry. (OEK) on vuonna 1973 perustettu pohjoissuomalainen elokuva-alan kulttuurijärjestö, jolla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuvataiteen ja elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta.

Pirkanmaan elokuvakeskus
Pirkanmaan elokuvakeskus ry. (PEK) on vuodesta 1982 saakka edistänyt elokuvakulttuurin tuntemusta Pirkanmaalla. Elokuvakeskuksen toimisto sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Kehräsaaressa. Samasta talosta löytyy myös PEK:n elokuvateatteri Niagara. Elokuvakeskus järjestää elokuvanäytöksiä omassa teatterissaan ja maakunnassa, antaa alan opetusta ja neuvontaa, järjestää erilaisia työpajoja sekä tekee yhteistyötä muun muassa kulttuuri- ja opetusalan

Pohjoinen elokuva- ja mediakeskus POEM
Pohjoinen elokuva- ja mediakeskus POEM on alueellinen elokuva- ja audiovisuaalisen alan resurssikeskus, joka toimii Pohjois-Suomessa ja Perämeren kaaren alueella Pohjois-Skandinaviassa. POEM rahoittaa pitkän elokuvan, lyhyt- ja dokumenttielokuvien, tv-draaman sekä mobiilipelien ja -elokuvien suunnittelua, kehittämistä, tuotantoa ja valmiiden teosten levitystä ja markkinointia.

Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää elokuva(audiovisuaalista)kulttuuria, mediakasvatusta ja niihin liittyvää koulutusta Pohjois-Karjalassa. Samoin edistää alan kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Tavoitteena on edistää elokuva-alan työmahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä maakunnassa.

Päijät-Hämeen elokuvakeskus
Päijät-Hämeen elokuvakeskus arkistoi pienimuotoisesti elokuvataidetta ja elokuvan historiaa koskevaa aineistoa, kuten kirjoja, lehtiä, artikkeleita ja lyhytfilmejä. Kino Iiris on tavallinen elokuvateatteri, jonka näytöksiin kuka tahansa voi tulla pääsylipun ostettuaan. Se sijaitsee Lahden kaupungin keskustassa melkein pääkirjastoa vastapäätä.

Risto Jarva -seura
Sivuilta voi lukea paljon Risto Jarvasta ja hänen elokuvistaan.

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry
on vuonna 1993 perustettu satakuntalainen elokuva- ja media-alan yhdistys ja yhteisö. SEKK ry toimii alueensa kulttuurisena AV-keskuksena. Tarkoituksena on edistää alueella AV-kulttuurin tuntemusta ja perusopetusta.
 
Sodankylän elokuvakeskus
tarjoaa Lapin läänissä toteutettaville elokuva-, televisio- ja mainostuotannoille kaiken tarpeellisen samasta osoitteesta. Sekä muualta tulevat että paikalliset tuotannot voivat hyödyntää yhteyksiämme paikalliseen verkostoon Lapissa sekä saada konsultaatiota tuotannon kehittelyyn ja toteutukseen tuotannon tarpeiden mukaan. 

Suomen Elokuva- ja Videotyöntekijäin Liitto SET ry
on ammattiliitto ja kulttuurijärjestö, jonka jäsenet toimivat kaikissa elokuva-, tv-, video- ja av-tuotannon ammateissa: assistentteina, grippeinä, kuvaajina, lavastajina, leikkaajina, ohjaajina, valaisijoina, äänittäjinä .... SETin jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa.  

Suomen elokuvasäätiö
Suomen elokuvasäätiön tarkoituksena on elokuvataiteen edistämiseksi tukea ja kehittää kotimaista elokuva- ja ohjelmatuotantoa ja sen levittämistä ja esittämistä sekä muuta elokuvakulttuuria.

Suomileffa.fi -  kotimaisen elokuvan ajankohtaissivusto
Kotimaisen elokuvan ajankohtaissivusto Suomileffa.fi kertoo uusimmat kuulumiset kotimaisista elokuvista ja tv-draamoista. Mukana ovat pitkät näytelmä- ja dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat, animaatiot ja tv-draama. Käyttäjilleen sivusto antaa mahdollisuuden katsoa trailereita, tähdittää ja kommentoida elokuvia, sekä osallistua keskusteluun kotimaisista elokuvista. Sivuston ylläpitäjä on Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry.

Varsinais-Suomen elokuvakeskus
Varsinais-Suomen elokuvakeskus ry. on elävän kuvan kulttuuria, tutkimista ja harrastusta edistävä järjestö. Elokuvakeskus harjoittaa elokuva-alan neuvontaa sekä järjestää elokuvaesityksiä ja -tapahtumia. Elokuvakeskuksen alaisuudessa on toiminut vuodesta 1994 valtakunnallinen Elokuvakerhopalvelu, joka välittää elokuvia suomalaisille elokuvakerhoille, järjestää koulutusta ja pyrkii kaikin tavoin edistämään suomalaista elokuvakerhokulttuuria.

Walhalla
Walhalla edistää taiteellisesti ja elokuvahistoriallisesti arvokkaan elokuvan, eritoten pohjoismaisen, tuntemusta ja levittämistä Suomessa. Walhalla tuo elokuvia maahan elokuvateatterilevitykseen ja järjestää pohjoismaisia elokuvaviikkoja Suomessa.

Elokuvafestivaaleja

Animatricks Animaatiofestivaali

Arktista Vimmaa

Blue Sea Film Festival

DocPoint

Espoo Ciné

Helsingin lyhytelokuvafestivaali

IIK!! Kauhuelokuvafestivaali

Nordic Glory

Nordisk Panorama

Oulun lastenelokuvafestivaali

Oulun musiikkivideofestivaali

Rakkautta & Anarkiaa

Sodankylän elokuvajuhlat

Suomalaisen elokuvan festivaali

Tampereen elokuvajuhlat

Vilimit


Tutustu Elokuvakontaktin DVD-valikoimaan nettikaupassa »
Illusia

Love & Engineering

American Vagabond

Kettu Elokuvapalkinto

Pond5

Tavarataivas

Kinoboksit

Skidisti